Pravečkův Lanškroun 2023

2023/08/22

Lucie Flídrová

Pod pojmem Pravečkův Lanškroun si většina lidí představí již tradiční festival dechové hudby, pro Big Band Lanškroun však znamená s nadšením očekávanou každoroční příležitost ke koncertu. Letošní ročník měl být zároveň i příležitostí pro seznámení se s orchestry z partnerských měst Lanškrouna, a to La Banda di Castiglione in Teverina z Itálie a Herrera del Duque ze Španělska.
Mírumilovné prožití festivalu nám ovšem nemělo být dopřáno. Týden před koncertem nás zasáhla smutná zpráva o smrti pana Jana Kaliny z kapely Sto Zvířat, jež měla na festivalu také vystoupit. Místo ní se tedy na podiu ukázala skupina Green Småtroll. V samotný den koncertu se také ze zdravotních důvodů omluvil orchestr Brass Company z místní ZUŠ, pomoc však byla na místě.
Big Band Lanškroun se prodloužením svého koncertu o celou hodinu a půl zasloužil o hladké proběhnutí festivalu. Preastože tato změna v jeho vystoupení byla velmi nečekaná, všichni členové zvládli na jedničku i na rychlo přidané skladby a všichni si koncert velmi užili. Pravečkův Lanškroun Pravečkův Lanškroun Pravečkův Lanškroun